Ajankohtaista

Ensimmäinen naislukkoseppämestari Suomeen

Katri Koskela, Itä-Helsingin Lukko Oy:n toimitusjohtaja ja Turvaurakoitsijat ry:n 2. varapuheenjohtaja on tehnyt historiaa! Hän on ensimmäinen nainen Suomessa, joka on suorittanut vaativan lukkoseppämestarin erikoisammattitutkinnon, jonka juuret menevät 1990-luvun puoliväliin. Tähän mennessä tämän lukitus- ja turvallisuusalan vaativimman tutkinnon on suorittanut nelisenkymmentä alalla työskentelevää henkilöä.

 

Katri Koskela kertoo tunnelmistaan ja tutkinnon suorittamisesta tuoreeltaan tutkintotodistuksen saatuaan näin:

’Olen 14-vuotiaana ollessani työharjoittelussa sanonut Laatulukko Oy:n Esko Järvenpäälle, että minusta tulee ensimmäinen naislukkoseppämestari.
Hetken se sitten ottikin.

Sen voin sanoa, että tutkinnon suorittaminen ei ollut mikään läpihuutojuttu, vaan jouduin tekemään tosissani hommia pystyäkseni suorittamaan vaadittavat osat työn ohella. Onneksi sain joitakin osia hyväksi luettua aikaisemmasta lukkosepän ammattitutkinnostani.

Iso kiitos AEL:n Jussille, joka jaksoi potkia minua eteenpäin, vaikka ihan varmasti häntäkin turhautti, kun etanoin tutkintoa eteenpäin.

Haasteellista oli myös löytää sopivia kohteita näytöiksi, koska yrityksemme tekee lähinnä saneerauskohteita ja kulunvalvontapuoli on meillä aika lailla olematon, mutta tutkinnon arvioijan ja Jussin avulla pystyimme sumplimaan tämänkin siten, että tein näytöt useammassa osassa. Sain myös katettua tutkintoon kuuluvalla laajalla suunnittelutehtävällä niitä kohtia, joita en pystynyt kohteen pienuuden vuoksi näyttämään toteen käytännössä. Arvostan myös sitä, että en saanut yhtään turhaa ”liekaa” vaan tutkinnon vastaanottajat pitivät huolta siitä, että vaadittu suoritus oli tasavertainen muiden suorittajien kanssa.

Toivon, että tämä innostaisi muitakin alalla työskenteleviä ja alalle tulevia naisia opiskelemaan lukitus- ja turvajärjestelmäasentajan ammattitutkinnon ja lukkoseppämestarin erikoisammattitutkinnon!’

Tutkintovastaavana AEL:ssä toiminut Jussi Venäläinen kiteyttää Katrin tutkinnon suorittamista seuraavasti:

’Opettajan näkökulmasta voin sanoa, että on haastavaa toteuttaa ko. tutkintoa työn ohella ja samassa pyörittää yritystä.

Tutkinnon suorittaminen on vaatinut paljon ohjaamista ja tukea opettajalta/kouluttajalta. Katrin suoritus on todella hieno miesvoittoisella alalla.

 

Turvaurakoitsijat ry onnittelee Katria lämpimästi tästä upeasta suorituksesta.

Turvaurakoitsijat FInnsec-messuilla 2.-3.10.2019

Olemme FInnsec-messuilla 2.-3.10.2019 osastolla 6 d 11! Tervetuloa kuulemaan alan kuulumisia ja näkemään uutuusvideo lukitus- ja turvajärjestelmäasentajan päivästä.

Nähdään messuilla!

Secureplan Oy uusi jäsenyritys

​  ​ Secureplan on hyväksytty Turvaurakoitsijat ry:n jäseneksi.

Secureplan Turvatekniikka on turvallisuustekniikan erikoisliike joka valmistaa,

suunnittelee ja integroi turvallisuuden kokonaisratkaisuja yksityisille yrityksille ja julkisille organisaatioille.

Yritys palvelee asiakkaitaan valtakunnallisesti, lisäksi tuoteratkaisuja toimitetaan maailmanlaajuisesti.

Yritys perustettiin vuonna 2007. Liikevaihtoli vuonna 2018 1,4 miljoonaa euroa, ja on kasvanut tasaisesti.

Tiimiin kuuluu 14 erikoisosaajaa.

Olemme nyt Turvaurakoitsijat ry

Suomen Turvaurakoitsijaliitto ry on muuttanut nimensä Turvaurakoitsijat ry:ksi. Patentti- ja rekisterihallitus hyväksyi nimimuutoksen 31.7.2019. Samalla logo ja koko visuaalinen ilme uudistettiin. Näiden uudistusten tarkoituksena on lisätä   lukitus- ja turvallisuusalan tunnettuutta ja tuoda esiin jäsenyritystemme ja niiden työntekijöiden laaja-alaista ammattitaitoa ja osaamista. Panostamme jatkossa myös eri sosiaalisen median kanavissa vaikuttamiseen. Turvaurakoitsijat ry on mukana myös Finnsec-messuilla 2.-3.10.2019, jossa lanseeraamme erilaisia videoita alaamme liittyen. Turvaurakoitsijat ry saavuttaa vuonna 2020 kunniakkaan 50 vuoden merkkipaalun. Uudella nimellä ja visuaalisella ilmeella on hyvä aloittaa juhlavuosi, joka huipentuu European Locksmith Federationin vuotuisen konvention isännöintiin toukokuussa 2020 Helsingissä.

 

HGF yhteistoimintajäseneksi

HGF on Turvaurakoitsijat ry:n tuorein yhteistoimintajäsen

 

Hardware Group Finland Oy, tuttavallisemmin HGF Oy, on vuona 1979 perustettu lukitus- ja avainpalvelutuotteisiin erikoistunut maahantuoja ja tukkuliike.

Perustamisestaan lähtien HGF Oy on edustanut Suomessa dormakaba konserniin kuuluvan italialaisen Silca S.p.A avainteknologia tuotteita. Tuotekokonaisuuteen kuuluu maailman laajin avainaihioiden valikoima, avainjyrsinkoneet, ajoneuvoavainten koodaus ja diagnostiikkalaitteet sekä kaukosäädin ratkaisut ajoneuvoille ja kiinteistöjen ovi- ja porttiautomatiikkaan.

HGF Oy edustaa Suomessa Belgialaisen Euro-Locks SA NV lukitustuotteita. Euro-Locks tuotteet ovat vahvasti edustettuna suomalaisissa metallikaluste- ja elektroniikkakomponenttiteollisuuden tuotteissa.

HGF Oy :n valikoimaan kuuluu myös omia kaluste- ja kiinteistölukitusratkaisuja.

Digiasta liiton yhteistoimintajäsen

Digia Oy on Turvaurakoitsijaliiton uusin hopeatason yhteistoimintajäsen.

Digia on toteuttanut erityisesti lukitus- ja turvallisuusalan toimijoille tarkoitetun D365 Security - ratkaisun, joka sisältää yhteistyössä alan toimijoiden kuten AM Security Oy:n,
AM Lukkoasema Oy:n, Itä-Helsingin Lukko Oy:n ja Järvenpään Lukko Oy:n kanssa huomioituja lukitus- ja turvallisuusalan parhaita käytäntöjä.

D365 Security

Nopea ja joustava kassatoiminto

Asentajien mobiili kenttätyökalu töiden hallintaan

Sähköinen allekirjoitus

Avainhallinta (tulossa)

Tarjouskohteiden nopea ja luotettava massalaskenta

Perustuu Microsoft Dynamics 365 Business Central - järjestelmään

D365 Securityn on toteuttanut Digia, joka on suomalainen IT-palveluyritys. Autamme asiakkaitamme hyödyntämään digitaalisuuden mahdollisuudet.
Toimipisteemme ovat Helsingissä, Tampereella, Jyväskylässä, Turussa, Oulussa, Raumalla, Vaasassa ja Lahdessa.

Lisätietoa D365 Security -ratkaisusta löydät täältä

Ota yhteyttä

Sami Ringvall

Asiakkuuspäällikkö | Microsoft Partner Seller (P-SSP)

050 529 8536
sami.ringvall@digia.com

www.linkedin.com/in/samiringvall

Turvaexpertit Helsingille toinen toimipiste

Turvaexpertit Helsinki Oy solmi 5.3.2019 valtuussopimuksen Abloy Oy:n kanssa uusien, Vantaalla sijaitsevien toimitilojen osalta. Jatkossa Turvaexpertien asiakkaita palvelee kaksi Abloy-valtuutettua liikettä; Hämeentiellä Helsingissä, sekä Ansatiellä Vantaalla. Näin yritys voi vastata asiakkaiden kasvavaan palveluntarpeeseen entistä palvelulähtöisemmin.

Vantaan toimipiste avautuu huhtikuussa 2019, myöhemmin tiedotettavana ajankohtana.​

Kiinteistöjen yhteiset teletilat ovat tietoturvariski

Yhteisten teletilojen tekninen ja rakenteellinen suojaus jää usein huomioimatta, eikä tilojen valvonta näin ollen ole kenenkään hallinnassa. Tämä on huolestuttava tilanne, joka saattaa pahimmillaan johtaa vakaviin tietoturvariskeihin ja vahinkoihin esimerkiksi langattomien vakoiluohjelmien asentamiseen tai pelkästään ilkivallan tekemiseen.

Tämän vuoksi kiinteistöissä on syytä tarkastaa yhteisten teletilojen turvallinen lukitus ja avainhallinta sekä varmistaa kenellä on pääsyoikeus yhteiseen teletilaan. 

Kiinteistön omistajalla on 100% vastuu yhteisten teletilojen lukituksesta sekä sen tietoturvallisuudesta. Yhteisillä teletiloilla tarkoitetaan tiloja, joissa on usean liittymänhaltijan liittymiin kuuluvien johtojen kytkentäpaikkoja tai näihin liittymiin kuuluvia telelaitteita. Lukituksella turvataan myös viestintäsalaisuutta ja muuta tietoturvallisuutta.

 KTL1E-järjestelmä

Valtakunnalliset teleoperaattorit, Yrityssuojeluyhdistys ry, Viestintävirasto, Finanssiala ry, Kiinteistöliitto, Isännöintiliitto, Suomen Turvaurakoitsijaliitto, Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL ry ja Abloy Oy ovat sopineet valtakunnallisesti yhteisestä teletilojen sarjasta KTL1E, jolla uudet ja saneerattavat tilat sarjoitetaan.

KTL1E-lukitusjärjestelmä on suosituksen mukainen tapa lukita kiinteistöjen teletilat ja reittiavaimille tarkoitetut avainsäilöt. Tietoturvan sekä valvotun avainhallinnan lisäksi KTL1E-lukitusjärjestelmä helpottaa palvelujen toimitusta ja ylläpitoa kiinteistöissä. Turvaurakoitsijaliiton jäsenyritykset auttavat lukituksen suunnittelussa.

Katso video teletilojen oikeasta lukituksesta tästä.

RCO Security Finland yhteistoimintajäseneksi

RCO Secrity on Turvaurakoitsijaliiton uusin yhteistoimintajäsen!

RCO Security on voimakkaasti kasvava pohjoismainen turvallisuusalan yritys, joka tunnetaan laadukkaiden turvallisuusjärjestelmien ja tuotteiden valmistajana Pohjoismaissa.

Valikoimaamme kuuluvat mm. monipuoliset kulunvalvonta-, rikosilmoitin- ja ovipuhelinratkaisut sekä laajat integraatiot muihin turvallisuusjärjestelmiin.

RCO tunnetaan korkeasta pohjoismaisesta laadusta sekä uusista innovaatioista. Tuotteemme on kehitetty Pohjoismaiset olosuhteet huomioon ottaen; tuotekehityksemme sekä tuotteidemme valmistus ja laadunvarmistus tapahtuvat Ruotsissa. Toimimme Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa.

Katso lisää osoitteesta: www.rcosecurity.fi.