Ajankohtaista

ELF:N lainsäädäntökokous Brysselissä 10.10.2015

Euroopan Lukkoseppäliitto ELF piti historiansa ensimmäisen lainsäädäntöön liittyvän kokouksensa Brysselissä 10.10.2015

Kokouksessa oli edustettuna 11 EU:iin kuuluvan jäsenmaan edustajat ja jokainen edustaja antoi raporttinsa lukkosepän ammattiin ja/tai  lukkoliiketoiminaan liittyvästä lainsäädännöstä ja mahdollisesta luvanvaraistamisesta omassa maassaan. Turvaurakoitsijaliiton edustajan kokouksessa oli toimitusjohtaja Mikael Söderlund ja liiton koordinaattorin Ona Gardemeister ELF:n sihteerin ominaisuudessa.

Esitysten jälkeen vertailtiin tietoja ja esitetttiin kysymyksiä ja keskusteltiin vilkkaasti eri käytännöistä. Toimialamme on Euroopankin mittakaavassa niin pieni, etteivät murheemme valitettavasti ole ensimmäisenä  edes kansallisten lainsäätäjien mielessä, saati sitten EU-parlamentin mielessä. 

Kokous oli erittäin antoisa ja mielenkiintoinen, tarkempi raportti julkaistaan vielä tämän vuoden puolella.

Turvaurakoitsijaliitto Ylen Aamu-tv:ssä 1.9.

Turvaurakoitsijaliiton toimitusjohtaja Mikael Söderlund kertoi, kuinka suojautua asuntomurroilta 1.9.2015

Aamu tv:n haastattelu

Presidentti vahvisti lain yksityisistä turvallisuuspalveluista

Tasavallan presidentti vahvisti lain yksityisistä turvallisuuspalveluista. Laki yksityisistä turvallisuuspalveluista käsittää vartijoita, järjestyksenvalvojia sekä turvasuojaajia koskevat säännökset. Laki sisältää myös säännökset turvallisuusalan elinkeinoluvasta. Lupa on yhteinen kaikille luvanvaraisiksi säädetyille yksityisen turvallisuusalan elinkeinoille

Liitto mukana sisäministeriön LYTP:n lupaprosessihankkeessa

Sisäministeriön poliisiosasto on asettanut lainsäädäntöhankkeen, jonka tehtävänä on valmistella uudistetun LYTP:n lupaprosessien saamista joustavammiksi. Turvaurakoitsijaliiton toimitusjohtaja Mikael Söderlund on mukana työryhmässä, jota kuullaan lupaprosessiasiassa sekä mahdollisten lakiin tehtävien pienten korjausten tiimoilta. Lakiuudistuksen myötä myös turvasuojaustoiminta tulee luvanvaraiseksi ja omalta osalta lisää lupaprosesseja, joten lainsäädäntöhankkeella on tarkoitus  selvittää, voisiko lupaprosessikäytäntöä tehdä joustavammaksi muun muassa siten, että hyväksyvänä viranomaisena voisi toimia mikä tahansa poliisilaitos oman kotikunnan poliisilaitoksen rinnalla. Liitto tiedottaa asiasta lisää, kunhan hanke etenee.

Kotien murtosuojeluohje julkaistu

Turvaurakoitsijat on julkaissut yhdessä Finanssialan Keskusliiton kanssa kotien murtosuojeluohjeet,

Lue tästä lyhyt versio

Lue tästä pitkä versio

LYTP pähkinänkuoressa

Liitolle historiallinen hetki edunvalvonnassa 12.3.2015
Laki yksityisestä turvallisuuspalveluista sai Eduskunnassa torstaina vihdoin lopullisen sinetin, kun alan 20 vuoden unelma toteutui.
Tämän lain ja asetusten osalta ovat viimeiset vuodet olleet työntäyteisiä ja liiton edunvalvonta on onnistunut erittäin hyvin. Voidaan todeta, että kun vertaa eduskunnassa kaatuneiden lakiesitysten määrää loppumetreillä niin oli hienoa, että LYTP hyväksyttiin. Tästä ja kaikesta yhteistyöstä ja avusta allekirjoittanut haluaa erityisesti kiittää kansanedustaja Peter Östmania ja ministeri Räsästä, jotka omilla suurilla panoksilla ovat edesauttaneet kyseisen lain läpimenoa.
Liiton mielestä uusi laki turvaurakoinnista on suuri edistysaskel koko turvallisuussektorille. Lakiehdotus käsittää säännökset muun muassa turvallisuusalan elinkeinoluvasta ym. Lupa on yhteinen kaikille luvanvaraisiksi ehdotetuille yksityisen turvallisuusalan elinkeinoille. On todettava, että varsinainen laki ja asetukset parantavat huomattavasti turvasuojausalan laatua ja osaamistasoa, estäen mm. rikollisten elementtien pääsyä alalle, mikä on tärkeää koko yhteiskunnalle.

LYTP pähkinänkuoressa

LYTP käsittelyssä eduskunnassa tällä viikolla

Liiton pitkään ajama alan luvanvaraisuus ja viimeisen kahden vuoden aika tärkein edunvalvollinen tavoite on edennyt kovan työ tuloksena siihen pisteeseen, että Eduskunnan hallintovaliokunta sai perjantai-iltapäivänä mietintönsä yksimielisesti valmiiksi koskien hallituksen lakiesitystä yksityisistä turvallisuuspalveluista (HE 22/2014 vp). Ehdotettu laki käsittäisi säännökset mm. turvallisuusalan elinkeinoluvasta. Lupa olisi yhteinen kaikille luvanvaraisiksi ehdotetuille yksityisen turvallisuusalan elinkeinoille.

Lakiehdotus noudattaa alamme ja yhteistyökumppaneiden,  esimerkiksi  FK:n toiveita. Uusi laki parantaa turvasuojausalan koulutusta ja osaamistasoa,  estäen rikollisten pääsyä alalle, mikä on tärkeää koko yhteiskunnalle.

Arvolukko Oy:stä vuoden 2014 iLOQ-partneri

Arvolukko Oy valittiin vuoden 2014 iLOQ Partneriksi
iLOQ Partner- päivät pidettiin tammikuussa 30. - 31.1.2015 nyt kuudetta kertaa. Helsingin Radisson BLU Royalissa pidettyyn päivätilaisuuteen osallistui noin 150 henkeä, jonka jälkeen päivät jatkuivat jo perinteiseksi muodostuneella iLOQ Partner-risteilyllä Tallinnaan.
Illan kohokohdan, eli vuoden 2014 iLOQ Partner palkinnon nappasi tällä kertaa Arvolukko Oy Helsingistä.

’Kiitämme Arvolukon koko henkilökuntaa aktiivisesta myyntityöstä sekä erinomaisesta kyvystä hoitaa taidokkaasti lukitusprojektit alusta loppuun saakka, kiittelee iLOQin suomen myyntijohtaja Tomi Karjalainen.’


’Vuoden 2014 partneriksi valinta oli meille pienoinen yllätys, jonka otimme vastaan tietysti suurella ilolla. iLOQ lukituksen myynti on kasvattanut meidän liikevaihtoa ja samalla olemme saaneet hyviä uusia asiakkuuksia. Olemme tyytyväisiä siihen, että tuote on ollut luotettava ja asiakkaat ovat olleet tyytyväisiä meidän toimituksiin. Lisäksi iLOQ myyntihenkilöiden palvelukyky on ollut kiitettävää tasoa’, totesi kiitospuheessaan Arvolukon toimitusjohtaja Jari Piironen.


 
Kuvassa vasemmalta: iLOQilta Tomi Karjalainen ja Toni Päivinen sekä Arvolukosta Patrik Andersson, Antti Hirvonen, Jari Piironen, Sami Ollila ja Ari Hyykoski

AM Security osti G4S Lukkoasemat

G4S Suomi ja AM Security Oy sopivat valtakunnallisesta yhteistyöstä sekä G4S Lukkoasemien
osakekaupasta
.


AM Security ja G4S Suomi ovat sopineet yhteistyöstä turvatekniikan asennus- ja huoltotöiden sekä muiden
erikseen sovittavien palveluiden osalta. Yhteistyösopimuksen myötä osapuolet edistävät G4S Suomen
konseptituotteiden myyntiä ja markkinointia AM Securityn liiketoiminnassa ja partneriverkostossa.
G4S Suomen Vantaalla, Tampereella, Jyväskylässä, Oulussa ja Kajaanissa sijaitsevat lukkoasemat siirtyvät
osakekaupalla osaksi AM Securityn toimintaa.