Ajankohtaista

Marko Heiskanen ABLOY:n vuoden 2014 myyntimieheksi

ABLOYn Vuoden myyntimies –palkinto jaettiin jo 19. kerran. Tunnustus on erittäin arvostettu niin ABLOY-valtuutettujen liikkeiden kuin abloylaisten keskuudessa.

Vuoden 2014 ABLOY OY:n myyntimieheksi valittiin Marko Heiskanen Kuopion Lukkoaitta Oy:stä ABLOY-dealerkokouksessa Lontoossa 24.10.2014

Vuoden myyntimies titteliä ei myönnetä yhdestä vuodesta tai yhdestä merkittävästä teosta vaan pitkäjänteisestä ja monien vuosien tuloksellisesta toiminnasta.

Tunnustuksen kriteereinä ovat pitkäjänteinen toiminta ABLOY-tuotteiden parissa, ABLOY-tuotteiden myynnin esimerkillinen edistäminen. Vuoden myyntimies toimii esimerkkinä kaikille alla työskenteleville. Näyttöjä vaaditaan luonnollisesti myös menestyksellisestä liikkeenharjoittamisesta, jossa painotetaan pitkäaikaista ja määrätietoista toimintaa.

Marko Heiskanen aloitti lukkouransa jo 1980-luvun alkupuolella, toimien lukkoliikkeessä laaja-alaisissa tehtävissä kehittäen itseään samalla tarmokkaasti edetessään yrityksen toimitusjohtajaksi.

’Kiitän voitosta työntekijöitä. Meitä on 12 henkeä. Tulin alalle 17-vuotiaana ja kuusi vuotta sitten ryhdyin yrittäjäksi, Heiskanen sanoo’.

Turvaurakoitsijasta tekijäksi -seminaari 2.10.2014

Helmikuussa pidetyn ensimmäisen turvaurakkaseminaaria syventävä 'Turvaurakoitsijasta tekijäksi -seminaari' järjestettiin Helsingissä 2.10.2014. Seminaarissa käytiin läpi turvaurakointia valtion omistaman Senaatti Kiinteistöjen kannalta sekä mielenkiintoisen luennon aiheesta 'Projektinhallinta turvaurakassa työmaavaiheesta loppudokumentaatioon'. Iltapäivällä jakaannuttiin workshopeihin, joissa keskityttiin tarjouslaskentaan ja projektointiin.

Turvaurakan jatkoseminaari 2.10.2014

Hyvät turvaurakoitsijat!

Viime helmikuussa järjestettiin ensimmäinen turvaurakkaseminaari, jossa käytiin läpi turvaurakan eri osa-alueita päällisin puolin.

Nyt on vuorossa syventävä seminaari, joka on jaettu kahteen osaan; kaikille yhteiseen koulutusosioon sekä iltapäivällä järjestettäviin workshop-koulutuksiin, joista voitte valita teille tärkeimmän aihealueen, joka käydään perusteellisesti läpi. Seminaari järjestetään Helsingin Pasilassa, Fennian tiloissa.

Seminaarissa käydään läpi eri urakkamuodot ja niiden ominaispiirteet (kvr-urakka, alistettu urakka), projektinhallinta työmaavaiheesta loppudokumentaatioon sekä Faktanet-ohjelmiston käyttö.
Workshopien aiheina ovat
Myynti: turvaurakan tarjouslaskenta
Toimitus/Asennus: projektointi sekä
Elinkaaripalvelut: takuuaika ja huolto sekä ylläpito

Seminaariin  mahtuu 40 henkilöä.  

Kysy toimistosta lisätietoja

Syksyllä jatkamme laki- ja muita koulutuksia, ensimmäisenä koulutuksena on Vuosilomalakikoulutus syyskuussa Helsingissä, Tampereella ja Turussa. Kaksipäiväiset YSE-koulutukset alkavat lokakuun loppupuolella ja niitä pidetään Helsingissä, Tampereella, Turussa ja Oulussa. Kouluttajana toimii liiton toimitusjohtaja, varatuomari Mikael Söderlund. Syksyn koulutuskalenteri liitteenä

Keski-Suomen Nuori Yrittäjä 2014

Keski-Suomen vuoden nuoreksi yrittäjäksi on valittu Keski-Suomen Lukko Oy:n Jari Savenius

Keski-Suomen vuoden nuori yrittäjä -palkinnon voitti äänekoskelainen Jari Savenius, 34. Hänen yrityksensä Keski-Suomen Lukko Oy on toiminut 30 vuotta ja käynyt läpi suuria muutoksia siirtyen ensin isältä isoveljelle ja sitten Jarille. Isän ja isoveljen poismenon johdosta Jari Savenius astui yrittäjän ja toimitusjohtajan saappaisiin vuonna 2011.  Nuori yrittäjä on näyttänyt toiminnallaan, että perheyritys menestyy edelleen vahvalla ammattitaidolla ja erinomaisella asiakaspalvelulla.

– Palkinto on iso juttu minulle ja koko firmalle. Isäni on aikanaan nostanut yrityksen konkurssin partaalta ja olen jatkanut työtä hänen ja veljeni jalanjäljissä. Nyt tuntuu, että saamme tunnustusta siitä, että olemme tehneet asioita oikein, kertoo Jari Savenius.

Keski-Suomen Lukko Oy työllistää viisi henkilöä. Sen asiakaskuntaan kuuluu yksityis- ja yritysasiakkaiden lisäksi mm. teollisuus-, rakennus- ja kaupan alan toimijoita, kuntia, valtion virastoja sekä laitoksia.

Keski-Suomen Yrittäjien Vuoden nuori yrittäjä -kilpailun voiton ratkaisi se, että Keski-Suomen Lukko Oy pärjää ja kasvaa kilpaillulla alalla. Tuomaristo arvosti pitkäjänteistä yrityskehittämistä, vastuunkantoa ja yrittäjähenkisyyttä.

 

Turvaurakoitsijaliitto esillä Turvallisuus & Riskienhallintalehdessä

Uusimmassa Turvallisuus & Riskienhallintalehdessä on esittely Liiton toiminnasta.

Lue koko artikkeli tästä

Liiton vuosikokous Hilton Airport Hotellissa

Turvaurakoitsijaliiton vuosikokous 2014 pidettiin Hilton Airport Hotellissa.

Ennen varsinaisen kokouksen alkua luovutettiin juhlallisesti tasavallan presidentin myöntämä Suomen Leijonan Ritarikunnan Ritarimerkin Pekka Ulmaselle, joka on tehnyt pitkän uran lukitusbisneksessä. Lisäksi palkittiin vuoden Turvaurakoitsija 2014, BLC Turva Oy sekä vuoden Yhteistoimintajäsen, iLOQ Oy.

Varsinaisessa vuosikokouksessa virisi vilkasta ja mielenkiintoista sekä rakentavaa keskustelua.

iLOQ Oy on vuoden Yhteistoimintajäsen

Suomen Turvaurakoitsijaliiton Vuoden Yhteistoimintajäseneksi 2014 on valittu iLOQ Oy Oulusta.

Yritys on ennakkoluulottomasti ja rohkeasti käyttänyt teknologiaa innovatiivisesti toiminnassaan ja tuotteissaan. Yritys on tehnyt vuosien ajan hedelmällistä yhteistyötä liiton jäsenyritysten kanssa ja auttanut yrityksiä saamaan kauppoja ja ollut mukana edistämässä toimialan kehitystä erilaisissa projekteissa.

Palkinnon vastaanottanut myyntipäällikkö Toni Päivinen esitti lämpimät kiitokset iLOQ Oy:n saamasta tunnustuksesta ja kertoi,                                                                                                                             kuinka on mukava kokea että yritys nähdään positiivisesti alaa eteenpäin vievänä kumppanina.

Päivinen totesi, että useat liiton jäsenliikkeet ovat yritykselle tärkeä jakelu- ja asiakaspalvelukanava.                                                                                                                                                                         Suuri kiitos iLOQin kasvusta ja menestyksestä kuuluu ammattitaitoisille iLOQ partnereille ja heidän henkilöstölleen.

 

Vuoden Turvaurakoitsija 2014

BLC Turva Oy on valittu Suomen Turvaurakoitsijaliiton Vuoden 2014 turvaurakoitsijaksi. BLC Turva Oy:ssä on viime vuosina panostettu vahvasti ja ennakkoluulottomasti yrityksen kasvuun, näkyvyyteen ja toiminnan laatuun.
Yritys on laajentanut palvelu- ja tuotetarjontaansa sekä panostaa jatkuvaan henkilöstönsä koulutukseen niin sisäisten koulutusten kuin päämiesten järjestämien koulutusten puitteissa. BLC Turva Oy on myös uudistanut visuaalisen ilmeensä sekä nimensä palvelemaan paremmin tämän päivän ja varsinkin tulevaisuuden tarpeita ja haasteita.
Valinta tapahtui Suomen Turvaurakoitsijaliiton vuosikokouksen yhteydessä Vantaalla 22.5.2014. Palkinnon jakaminen perustui vinkkeihin ja hakemuksiin, jotka antoivat hyvät edellytykset arvioinnille ja avoimelle tiedottamiselle palkinnon jakamisen perusteista. Lue tästä koko artikkeli

Execin kopiointi helpottui - pidä huolta avaimistasi

Kopiointi helpottui – Exec-avaimia uusitaan
HS 7.5.2014 

Execin kopiointi on nyt helppoa
Exec-lukkojärjestelmän patentti vanheni runsas vuosi sitten maaliskuussa.
Patentin vanhenemisen seurauksena kuka tahansa voi nyt teettää kopion Exec-avaimesta.
Patenttisuojattuja avaimia voi tehdä vain valmistaja

Helsingin Sanomat uutisoi tänään, että Suomen yleisimmän kotiavaimen, Abloyn Exec-avaimen, patenttisuojan vanheneminen vuosi sitten on saanut taloyhtiöt sarjoittamaan uudelleen lukkoja.
"Ainakin isoimmista vuokrataloyhtiöistä tulee sarjoituspyyntöjä. Nyt siirrytään Abloyn Sentoon, jolla on patenttisuoja vuoteen 2026 asti", kertoo lukkoseppä Kenneth Rosqvist helsinkiläisestä Lukkokeskuksesta.

Abloyn Sento-avaimen lisäksi yleistyvät elektromekaaniset lukot, joissa avain kirjataan sähköiseen järjestelmään. Ensin mainittu maksaa noin vajaat sata euroa ovelta, kun jälkimmäisen hinta on usein yli kaksinkertainen.

Execin patentin päättymisestä huolimatta turhaan pelkoon ei ole syytä, turvallisuusasiantuntija Aku Pänkäläinen Finanssialan keskusliitosta toteaa. Hänen tiedossaan ei ole, että asuntomurrot olisivat vapaamman kopioinnin takia yleistyneet.
"Jos avaimista pidetään huolta ja tiedetään missä ne ovat, ei ole syytä huoleen."

Erityiseen huolellisuuteen on kuitenkin syytä, mikäli taloyhtiössä on tiedossa iso remontti. Kaikkiin asuntoihin käyvä yleisavain luovutetaan remontissa usein urakoitsijan käyttöön.
"Kun urakat on nykyisin aika pitkälti ketjutettu, voi olla riski, että avain päätyy lopulta vääriin käsiin", arvioi Pänkäläinen.

Tämän joutui vastikään ikävästi kokemaan helsinkiläinen taloyhtiö, josta vietiin vapun alla tavaraa ainakin kymmenestä asunnosta. Epäilynä on, että avaimia on saatettu kopioida. Vastaavaa epäillään myös toisessa taloyhtiössä pääkaupunkiseudulla.
Avaimia myös jää remonttien jälkeen usein palauttamatta.

Kenneth Rosqvist sarjoittamassa autotallin oven lukkoa. Kuva Kimmo Räisänen

Jokainen hukkaan joutunut avain on turvallisuusriski, toimitusjohtaja Jarmo Tavisalmi Lukkokeskuksesta arvioi. Vanhoja suojaamattomia lukkoja on hänen mukaansa vielä yleisesti käytössä.
"Erityisesti Helsingin keskustassa on paljon vanhoja asuinkiinteistöjä, joissa on edelleen vielä vanhemmat lukot."

Muun muassa Abloyn Classic-avaimien käytöstä on huolissaan vantaalainen Egil Sundberg, joka on As Oy Vaskirinteen hallituksen jäsen. Taloyhtiö päivitti juuri autotalliensa ovien lukot.
"Abloyn Classicit on paljon suurempi ongelma kuin Execit, vanhat Classicit pitäisi saada markkinoilta ihan ensimmäisinä pois."

Tavisalmi suosittelee harkitsemaan suojattomien lukkojen uusimista ennen isoja remontteja väliaikaisesti ja toisen kerran remontin jälkeen. Usein lukot vaihdetaan tai sarjoitetaan uudelleen vasta remontin jälkeen.
Vastuu työmaan turvallisuudesta on tilaajalla eli taloyhtiöllä, kertoo Isännöintiliiton lakiasiantuntija Marina Furuhjelm. Jos avaimia on toisaalta kopioitu yhtiön selän takana, tilanne on eri. Joka tapauksessa on tärkeää hankkia kotivakuutus, Marina Furuhjelm muistuttaa.

LYTP lähetekeskustelussa Eduskunnassa

Uusi lakiehdotus yksityisistä turvallisuuspalveluista oli 9.4.2014 Eduskunnan lähetekeskustelussa. Seuraavaksi ehdotus menee hallintovaliokuntaan.

Suomen Turvaurakoitsijaliiton historian kaikki tomitusjohtajat, nykyinen puheenjohtaja sekä järjestökoordinaattori seurasivat lähetekeskustelua Eduskunnassa

 

Sisäministeri Päivi Räsänen esitteli lakiehdotuksen eduskunnalle. Hän painotti  turvasuojausalan muutosta, minkä johdosta luvanvaraisuus on tullut entistä tärkeämmäksi. Turvaasuojaajille myönnettävään turvasuojaajakorttiin esitetään merkittäväksi niin veronumero kuin merkintä siitä, toimiiko turvasuojaaja työsuhteessa vai itsenäisenä ammatinharjoittajana. Myös mahdollisen työnantajan nimi olisi merkittävä korttiin. Ministeri mainitsi myös mm. Turvaurakoitsijaliiton hyvän panoksen lakiehdotuksen valmistelussa.

Tässä ote Turvaurakoitsijaliiton entisen toimitusjohtajan, kansanedustaja Peter Östmanin puheesta LYTP:n lähetekeskustelussa eilen Eduskunnassa:

Arvoisa Puhemies,

Tänään Mikael Agricolan päivänä, jota vietetään suomen kielen muistopäivänä, Suomen hallitus ja erityisesti sisäministeri Päivi Räsänen kirjoittavat uuden lehden Suomen Historiassa. Valtioneuvosto on tänään antanut eduskunnalle hallituksen esityksen laiksi yksityisistä turvallisuuspalveluista sekä eräiksi siihen liittyviksi laeiksi. Käsittelemme suurta lakipakettia, jota on valmisteltu pitkään. Lakiehdotus yksityisistä turvallisuuspalveluista käsittää vartijoita, järjestyksenvalvojia sekä turvasuojaajia koskevat säännökset. Turvasuojaajia ovat esimerkiksi lukkosepät tai murtohälytyslaitteiden asentajat.Myös turvasuojaustoimintaa ehdotetaan tietyiltä osin luvanvaraiseksi. Turvallisuusalalla toimiville yrityksille hallituksen esitys turvasuojaustoiminnan saattamisesta luvanvaraiseksi merkitsee suurta askelta.....

Osa Peter Östmanin puheesta eduskunnassa 9. huhtikuuta 2014

Laki yksityisistä turvallisuuspalveluista (LYTP) eduskunnan käsittelyyn

 

Yksityisiä turvallisuuspalveluja koskevaa sääntelyä selkeytetään

Valtioneuvosto on tänään antanut eduskunnalle hallituksen esityksen laiksi yksityisistä turvallisuuspalveluista sekä eräiksi siihen liittyviksi laeiksi. Esityksen pääasiallinen tavoite on yksityisiä turvallisuuspalveluita koskevan sääntelyn selkiyttäminen. Esityksessä ehdotetaankin, että alan lainsäädäntö keskitetään pääosin yhteen lakiin.

Uusi laki yksityisistä turvallisuuspalveluista korvaisi nykyisen yksityisistä turvallisuuspalveluista annetun lain. Lisäksi ehdotetaan muutoksia poliisin säilyttämien henkilöiden kohtelusta annettuun lakiin sekä eräisiin muihin lakeihin.
Lakiehdotus yksityisistä turvallisuuspalveluista käsittää vartijoita, järjestyksenvalvojia sekä turvasuojaajia koskevat säännökset. Turvasuojaajia ovat esimerkiksi lukkosepät tai murtohälytyslaitteiden asentajat.

Myös turvasuojaustoiminta luvanvaraiseksi

Järjestyksenvalvojatoimintaa ehdotetaan elinkeinotoimintana luvanvaraiseksi eräitä poikkeuksia lukuun ottamatta. Myös turvasuojaustoimintaa ehdotetaan tietyiltä osin luvanvaraiseksi. Vartioimisliiketoiminta pysyisi edelleen luvanvaraisena.
Ehdotettu laki käsittää myös säännökset turvallisuusalan elinkeinoluvasta. Lupa olisi yhteinen kaikille luvanvaraisiksi ehdotetuille yksityisen turvallisuusalan elinkeinoille. Erillisestä vartioimisliikeluvasta luovuttaisiin. Turvallisuusalan elinkeinolupaa koskevat säännökset vastaisivat kuitenkin pääosin nykyistä vartioimisliikelupaa koskevia säännöksiä.

Täsmennyksiä vartijoiden ja järjestyksenvalvojien toimivaltuuksiin

Uudessa laissa vartijoiden ja järjestyksenvalvojien toimivaltuuksia täsmennetään. Vartijalle esitetään muun muassa oikeutta vapauttaa rikoksen perusteella kiinniotettu henkilö joissain tapauksissa.

Myös poliisin säilyttämien henkilöiden kohtelusta annettuun lakiin ehdotetaan muutoksia. Poliisilaitokset voisivat jatkossa antaa toimeksiannon laissa tarkoitettujen vartijan tehtävien suorittamisesta myös turvallisuusalan elinkeinoluvan haltijalle erityisten tarkoin rajattujen edellytysten täyttyessä. Tehtävissä voitaisiin käyttää vartijaksi hyväksyttyjä henkilöitä, jotka ovat saaneet erityiskoulutuksen tehtävään.

Lakien on tarkoitus tulla voimaan 1.1.2015.

Ruotsin lukkoseppäliiton (SLR) lehti nyt sähköisenä

Ruotsin Lukkoseppäliitto SLR on siirtynyt myös lehdessään sähköiseen aikaan tutustu SLR:n lehteen tästä.

AvainUutiset

Tässä on  Turvaurakoitsijaliiton ensimmäinen sähköinen jäsenlehti, AvainUutiset, jonka julkaisemme neljästi vuodessa. 

AVAINUUTISET 1 2014

Ensimmäinen turvaurakkaseminmaari 6.2.2014

Hyvät turvaurakoitsijat!

Ensimmäinen turvaurakkaseminaari järjestetään 6.2.2014 Helsingissä. Vielä ehdit ilmoittautua, paikkoja on vielä jonkin verran jäljellä.

Nyt on loistava tilaisuus saada ensimmäisenä koulutusta turvaurakan eri vaiheista!

Turvaurakkaprojekti on edennyt jäsentemme koulutusseminaarivaiheeseen. Seminaaripäivän aikana saatte kattavan katsauksen turvaurakan eri vaiheisiin ja vaatimuksiin sekä lainsäädäntöön.  Turvaurakkaprojektin tarkoituksena on alusta asti ollut saattaa lukitus- ja turvallisuusjärjestelmät osaksi kokonaisurakkaa ja saada turvaurakoitsijat samaan pöytään muiden toimijoiden kanssa, jolloin vaikutusmahdollisuudet kokonaisuuteen ja muihin järjestelmiin integrointiin ovat aivan toisenlaiset. Tällä hetkellä suurissa urakoissa turvaurakoitsijoiden kannalta haastavaa on se, että kokonaisuuden hallinta niin suunnittelun kuin toteutuksenkin puitteissa on puutteellista. Ongelmat tulevat niin urakkarajoissa, projektinhallinnassa että vastuukysymyksissä.
Turvaurakkaseminaarissa paneudutaan juuri näihin ongelmakohtiin case-esimerkkeineen.
Seminaari pidetään Hedengren Oy:n tiloissa Lauttasaaressa, päivän aikana on tilaisuus tutustua myös Hedengrenin uusittuihin tiloihin.

Kysy toimistolta lisätietoja!