Ajankohtaista

Rauhallista Joulua

Turvaurakoitsijat toivottaa 

Rauhallista Joulua ja Onnellista

Uutta Vuotta 2014!

Lukkosepän ammattitutkintokoulutus alkaa Tampereella

AEL aloittaa lukkosepän ammattitutkintokoulutuksen keväällä 2014 myös Tampereella 

Lukkoseppäkoulutus Tampere

Tutkinto on hyvälle lukkosepälle virallinen tunnustus ammattitaidosta
Turvaurakoitsijaliitto toteuttaa yhteistyössä AEL:n kanssa Tampereella toteutettavan Lukkosepän ammattitutkintoon valmistavan koulutuksen.

Aloitus: Huhtikuu 2014, kesto noin 2 vuotta
Paikka: Tampere
Koulutus on suunniteltu niin, että voit suorittaa sen työn ohessa ja työssä oppien. AEL:n järjestämässä koulutuksessa ei istuta pelkästään pulpetin ääressä, vaan opiskeluun liittyy aina runsaasti käytännön harjoittelua erilaisissa oppimisympäristöissä.
Koulutus voidaan toteuttaa oppisopimuksella, jolloin opiskelu on maksutonta lukuunottamatta Opetushallituksen tutkintomaksua
58 €. Kysy lisää rahoitusvaihtoehdoista.
Lue lisää esitteestä!
Hakemukset
Leena Tuovinen, puh. 050 576 5217, leena.tuovinen@ael.fi
Lisätietoja tutkinnon sisällöstä
Jussi Venäläinen, puh. 050 430 8281, jussi.venalainen@ael.fi

Ota pian yhteyttä, niin pääset mukaan! 
 

katso myös lukkosepän ammattitutkinto HELSINKI
 

ELF Konventio Firenzessä 22.-25.5.2014

Euroopan Lukkoseppäliiton ELF:n vuotuinen konventio pidetään Firenzessä 22.-25.5.2014.

Konvention järjestää Italian lukkoseppäliitto, ERSI. Konventiossa juhlistetaan myös ELF:n kolmekymmenvuotista taivalta. Koko ohjelma on nyt netissä, www.elf2014.com

Turvallisuus ennen kaikkea avainten kopioinnissa

Turvallisuusalan suurimmat toimijat ja sidosryhmät ovat huolestuneena seuranneet julkisuudessa esiintyneitä julkisia kirjoituksia, jossa korostetaan Exec-avainten avainkopioinnin helppoutta ja nopeutta, joka kirjoituksissa näyttää olevan tärkein esille tuotu asia. Turvallisuutta ja sen tärkeyttä vähätellään.

Turvallisen asuntokaupan tai oman omaisuuden tai terveyden turvaaminen ovat asioita, joita kuluttajien tulisi miettiä eikä avaimen saamista nopeasti. Ala haluaa muistuttaa, että avainta ei koskaan kannata luovuttaa muille kuin luotetuille henkilöille. Joka toinen koti Suomessa käyttää kyseistä avainta. Asuntokaupassa ja murtojen ehkäisyssä on tärkeätä varmistaa, että osapuolet saavat oikeat ja turvalliset järjestelmät myös jatkossa. Luottamus on asuntokaupassa onnistuneen kaupan avainsana.


ABLOY EXEC -lisäavaimien ja sarjamuutosten teettäminen on ABLOY -valtuutetussa lukkoliikkeessä nyt entistä helpompaa. Asiakas saa avaimet heti mukaansa. Taloyhtiössä tehtävän putki- tai muun remontin yhteydessä on luontevaa päivittää lukitus uuteen avainjärjestelmään.


ABLOY EXEC -avainjärjestelmän patentin voimassaolo päättyi maaliskuussa 2013. Jos avaimia on hävinnyt, tai vaikkapa muuton yhteydessä jäänyt edellisille asukkaille on syytä kiinnittää huomiota avainturvallisuuteen. Tässäkin tapauksessa on luontevaa päivittää lukitus uuteen avainjärjestelmään.


Lisäavain- ja sarjamuutostilaukseen on tuttuun tapaan oikeutettu henkilö, jolla on hallussaan kaikki lukostotunnisteet, eli lukostonumero, lukostokortti ja kertakäyttöinen tunnusluku.


Uuden toimintamallin mukaisesti aidot ja alkuperäiset ABLOY EXEC -lisäavaimet valmistetaan ABLOY -valtuutetussa lukkoliikkeessä Abloyn ohjeiden mukaisesti ja avainten kappalemäärät päivittyvät Abloyn arkistoissa oleviin lukostotietoihin.


Turvallisuuden ja luotettavuuden varmistamiseksi kannattaa muistaa, että avaimen katoamisen varalle avaimessa ei tule olla tunnistusmerkintöjä, ja jos avain häviää, niin asiasta kannattaa heti ilmoittaa isännöitsijälle. Varmuuslukon avaimia ei kannata pitää tavallisten avaimien kanssa samassa nipussa


Lisätietoja antaa:
Turvaurakoitsijat ry
puheenjohtaja, lukkoseppämestari Jouni Vesanto
jouni@riihilukko.fi,  p. 0400 774129
Mikael Söderlund, toimitusjohtaja, varatuomari
p. 044 535 0662, mikael@lukkoliikkeet.fi, www.lukkoliikkeet.fi
Meidät löydät myös Facebookista

Yrittäjillä on tietosuojaa puhelinmarkkinointitilanteissa

Yritysten väliseen puhelinmyyntiin on liittynyt erilaisia epäselvyyksiä. Osapuolten näkemykset eriävät esimerkiksi siitä, onko puhelimessa tarjottua palvelua tilattu ja mitä keskustelun aikana on sovittu. Erimielisyyttä on myös siitä, minkälainen tietosuoja markkinoinnin kohteena olevalla yrittäjällä on puhelinmarkkinointiin liittyen. Yrittäjällä yritysmuodosta riippumatta on oikeus tarkastaa puhelinmarkkinointia varten tallennetut nauhoitteet sekä oikeus kieltää itseensä kohdistuva puhelin- tai suoramarkkinointi.

Yrittäjän tietosuoja puhelinmarkkinointitilanteissa

Jari Krögeristä Abloyn vuoden myyntimies

 

Anvia Securin Pohjois-Suomen aluejohtaja Jari Kröger on valittu vuoden 2013 Abloyn myyntimieheksi. Kröger vastaanotti palkinnon Abloyn dealerpäivillä Tampere-talossa perjantaina 4.10.2013 juhlallisin menoin.

Turvaurakoitsijaliitto onnittelee Jari Krögeriä hienosta saavutuksesta!

Kuvassa Jari Krögerin lisäksi Anvia Securi Raahen yksikön johtaja Jari Ropppola, Anvia Securin Pohjois-Suomen aluemyyntipäällikkö Allu Tuppurainen sekä Anvia Securi Oulun yksikön johtaja Kari Veivo. (Jari Kröger toinen vasemmalta)

Vuosiloman sairauskarenssi poistuu 1.10.2013

Vuosiloman sairauskarenssi poistuu ja loma-ajan palkkaan tulee muutoksia 1.10.2013. Muutokset taustalla ovat EU-tuomiostuimen ratkaisut.

Vuosiloman sairauskarenssi poistuu 1.10.2013.

 

Turvaurakoitsijaliitto palvelee jäseniään monin eri tavoin

Turvaurakoitsijat palvelee jäseniään monin eri tavoin. Katso jäsenedut alla olevasta linkistä tai käy Liiton jäsensivulla.

Jäsenedut

 

Rakennusalan tiedotusvelvollisuuden ohje

Rakennusalan tiedonantovelvollisuudesta julkaistu ohje
Rakentamiseen liittyvästä tiedonantovelvollisuudesta on julkaistu syventävät vero-ohjeet. Ohjeissa selvennetään rakennusurakoihin ja työntekijöihin liittyvää kuukausittaista tiedonantomenettelyä. Erikseen on julkaistu usein kysytyt kysymykset ja vastaukset -osio, jossa on otettu kantaa tiedonantovelvollisuudesta esitettyihin yksittäisiin kysymyksiin.
Rakentamiseen liittyvä tiedonantovelvollisuus
Rakennusalan tiedonantovelvollisuus – usein kysyttyä

Turvaurakoitsijaliitto on Facebookissa

Turvaurakoitsijaliitto on nyt Facebookissa. Käy tykkäämässä sivuistamme!

Mikael Söderlundista Turvaurakoitsijaliiton toimitusjohtaja

Varatuomari Mikael Söderlund on valittu Turvaurakoitsijaliiton uudeksi toimitusjohtajaksi 5.8.2013 alkaen. Hän on toiminut viimeiset kahdeksan vuotta Sairaankuljetusliiton toiminnanjohtajana, joten järjestötyö on hänelle hyvin tuttua. 

Uudistetut kotisivut

Kotisivumme ovat saaneet uutta ilmettä. Sivustossa on huomattavia parannuksia vanhoihin nähden mm. jäsenliikehaun tiimoilta. Tutustu sivustoomme ja anna halutessasi siitä vaikka palautetta.

Ajan Lukko Oy:stä vuoden turvaurakoitsija

Ajan Lukko Oy Tampereelta valittiin vuoden 2013 Turvaurakoitsijaksi Liiton vuosikokouksessa Haikon Kartanossa 19.4.2013

Valintakriteereinä Vuoden Turvaurakoitsijaksi Liiton hallitus nimeää mm. seuraavat seikat:

Ajan Lukko Oy on toiminnassaan korostanut pitkäjänteisesti eettisesti kestävää, asiakaslähtöistä ja kannattavaa turvaurakointia talousalueellaan.

Yrityksessä on laaja-alaista turvatekniikan osaamista ja yrityksen avainhenkilöt ovat opettaneet monissa oppilaitoksissa, lisäksi yritys on vuosien saatossa tarjonnut työharjoittelupaikkaa sadoille nuorille alueellaan.

Yrityksessä on kehitetty myös uusia toimintatapoja jälkimarkkinabisnekseen, kuten vuosihuoltokäytännöt, kannattavuuden seurantaan, eli kannattavuuspiirakat ja toiminnanohjausjärjestelmiin.

Ajan Lukko Oy on myös kehittänyt alaa yleisesti järjestämällä seminaareja alan vaikuttajille on myös ollut aktiivisesti Liiton toiminnassa mukana useamman avainhenkilön voimin.

AEL vuoden yhteistoimintajäsen

AEL valittiin vuoden 2013 Yhteistoimintajäseneksi Turvaurakoitsijaliiton vuosikokouksessa Haikon Kartanossa 19.4.2013.

Vuoden Yhteistoimintajäseniksi on valittu tahoja, jotka ovat toimineet poikkeuksellisen aktiivisesti yhteistyössä liiton ja sen jäsenliikkeiden kanssa.

Vuoden Yhteistoimintajäsenen valittiin siis yritys, joka on viime vuosien aikana kehittänyt merkittävästi alan yhteistä asiaa – lukkoseppäkoulutusta.

AEL on noussut johtavaksi alan kouluttajaksi pitkäjänteisesti toimintaansa kehittämällä.

Alan työvoimatilanne tulee kaikkien ennusteiden mukaan heikkenemään – tässä tilanteessa lukkoseppäkoulutuksen merkitys korostuu koko ajan.